“Wat een gemiep van die vrouwen in de overgang!”

Sjoukje KaragiaourisDe overgangPlaats een reactie

Stress door overgang

Deel dit bericht!

Dat hoor je wel eens … en inderdaad niet alle vrouwen hebben het moeilijk in de overgang en ook is het zo dat niet alle vrouwen zichzelf helemaal moeten uitvinden. Maar toch, hoe verschillend de omstandigheden ook zijn, de overgang blijkt voor iedereen een soort doorgang te zijn naar een betere fase…zie het maar zo: als je veel ongemak ervaart dan heeft dat zeker een Goed Doel (en aan dat ongemak is heus op een natuurlijke manier wat te doen).
Dat doel is een completer mens te zijn. Vaak zie je dat de wat aanhankelijke vrouw de energie voelt om in actie te komen, dus meer ‘ballen’ laat zien en dat juist de vrouw die eerder al meer als een ‘carrièrevrouw’ bekend stond juist nu meer ontroerd raakt van bijvoorbeeld een mooie bloem of mooie muziek. Stoerheid wordt dus aangevuld met kwetsbaarheid en zorgzaamheid wordt aangevuld met vrije actie. Je ziet dan dus meer een verbinding tussen liefde en vrijheid … en daar wordt je blij van. Echter kan deze transformatie voor veel ongemak in je lijf zorgen.

Ik hoor in de praktijk vaak dat vrouwen zich sinds de overgang minder aanpassen en de schaamte voorbij zijn wat andere mensen denken. Het is als een beweging naar binnen toe om ruimte te maken en oude shit te lozen en meer op je intuïtie te vertrouwen.
Met andere vrouwen praten over de overgang helpt. Het lijkt mij leuk om bijvoorbeeld een keer in de maand of in het kwartaal een “OvergangsCafé” (in Leeuwarden) te organiseren waarin vrouwen vanaf circa 40 jaar bij elkaar komen om even bij te praten over de “hormonenhussel”. Laat mij in een (persoonlijk) bericht weten of jou dat ook leuk en waardevol lijkt.

Ook heb ik speciaal een besloten facebookgroep aangemaakt waarin ik regelmatig informatie ga delen die nuttig kan zijn gedurende deze fase. Het is een besloten groep waar in vertrouwen en met respect voor elkaar dingen gedeeld kunnen worden.
Wil je meer weten of wat ik voor je zou kunnen betekenen dan kun je mij een bericht sturen op info@sofia-eigenwijzevrouw.nl

Deel dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.