Verandering en discipline… Getver!

Sjoukje KaragiaourisDiscipline, VeranderingPlaats een reactie

Deel dit bericht!

Laatst had ik een cliënt in mijn praktijk die zich al lange tijd heeft verzet tegen het doorvoeren van veranderingen van de situatie in haar leven. Haar lichaam en geest geven dit echter keer op keer duidelijk aan in de vorm van diverse fysieke klachten maar ook op mentaal/emotioneel gebied in de vorm van o.a. slapeloosheid, onrustgevoelens en depressiviteit. Het leven is dan meer een overleven in een soort van vicieuze cirkel waar je niet meer uit komt omdat je geen verandering doorvoert of dat je gewoonweg niet weet hóe en/of het eng vindt.

LEF (=enkelvoud voor LEVEN)

Pas wanneer je bewust wordt van je eigen rol daarin kun je stappen gaan zetten in je leven…en daar is lef voor nodig. Het is zo mooi en boeiend om te zien dat wanneer iemand dan gedurende de homeopathische behandeling en coaching helderheid krijgt over de situatie er een genezingsproces in gang wordt gezet en mooie stappen gaat maken naar een plezierig leven in plaats van te overleven. Temeer omdat wanneer jij zelf veranderingen in gang zet die goed voor jouw zijn, er automatisch in je omgeving ook dingen gaan veranderen. Hoe mooi is dat!?

DROMEN

Je kunt geen verandering in je leven aanbrengen als je niet bewust bent van wat er eigenlijk speelt en durft te zien wat waar is. Eerlijk naar jezelf worden is eigenlijk een beetje ‘sterven’, het is het laten sterven van jouw vooringenomen gedachten en ideeën over hoe het leven zou moeten zijn, over hoe het ‘hoort’ en hoe jij zou moeten zijn en hoe je lichaam zou moeten zijn. Leven in de realiteit is eigenlijk het voortdurende afscheid van alle dromen van de geest. En juist achter die dromen ligt jouw ruimte voor nieuwe veranderingen en bewuste creatie.

KEUZES

Vaak gaan veranderingen gepaard met pijn; de pijn van het loslaten van oude ideeën, patronen, hoop, verwachtingen en niet te vergeten het oordeel van anderen. Daarom zitten de meesten dan ook niet te wachten op veranderingen. En toch, als je de weerstand tegen de alsmaar veranderende en voortdurende voortgang van het leven loslaat, dan zal je gaan ervaren dat jouw werkelijke pijn van het verzet tegen de stroom van het leven is. Mijn eigen grootste uitdaging is om steeds maar weer zonder oordelen open te staan voor het leven zoals het is en daarbij verandering te omarmen en zelf bewust creëren wat mijn verlangen is. Alles wat er in mijn leven gebeurt, hoort bij mij en bij mijn weg in dit leven en welke keuzes ik maak. Welke keuze(s) maak jij?

DE OVERGANG … WAAR NAAR TOE DAN?

Misschien zit jij in DE OVERGANG of heb je eigenlijk geen idee maar hebt wel klachten waar je tegenaan loopt? Wil jij of voel jij dat je een grote of kleine verandering wilt aanbrengen om je beter te gaan voelen en te gaan doen wat je zelf graag wilt doen? Zouden die overgangsklachten niet een doel kunnen dienen? Zou het juist tot doel hebben om (dichter) bij jezelf te komen? Ga gewoon eerst eens een kleine verandering doorvoeren, zet een stap naar waar je naar verlangt, wat je blij maakt en laat je gedachten die je alsmaar klein houden voor wat ze zijn en doe het gewoon. Het zal je enthousiasme aanwakkeren door nóg een stap te zetten hoe je situatie op dit moment ook maar is! Ook al zal die eerste stap zijn om bijvoorbeeld dagelijks twee liter water te drinken en/of elke dag een wandeling in de natuur te maken, je zult gaan ervaren dat het je goed doet en dat je daar meer van wilt. Alles wat je aandacht geeft groeit immers! De Overgang met die hormonenhussel is een boeiend proces wanneer je met andere ogen durft te kijken!

DISCIPLINE … GETVER!

Ik vond het woord discipline altijd een naar woord. Het deed mij denken aan mijn jarenlange ‘’uniformperiode’’ bij de alarmcentrale brandweer en ambulancevervoer, hè dat voelt als bijna in een vorig leven zo lang geleden! Met het woord verandering had ik altijd al veel meer, het leven is dynamisch, kijk maar naar de natuur. Elke dag is weer een geboorte- en een sterfdag. Verandering voelt voor mij leven, vrijheid, uitdaging, nieuwe dingen, creatie. Nu echter ervaar ik discipline ook steeds meer als vrijheid omdat ik heb moeten leren, jawel bij een echte kick-ass businesscoach, dat het nodig is om te plannen, dat discipline mij verder brengt naar daar waar ik naar toe wil. Discipline is zeker in mijn chaotisch en hectisch familieleven een hele uitdaging waarbij die (beperkende) overtuiging van vroeger over het woord discipline ook nog steeds wel een rol speelt omdat ik dat met ‘moeten’ en ‘verplichting’ associeerde. Nu ervaar ik dat anders. Hoe langer hoe meer neem ik bewuste, veranderende stappen op het gebied van discipline…en dat voelt goed. Discipline betekent dat je bereid bent zelf sturing aan je leven te geven. Het betekent dat je erkent dat elke verandering, groot of klein, begint in jezelf, en dat bijvoorbeeld de oplossing voor je gebrek aan energie, je stress en depressiviteit een interne zaak is. Discipline is je eigen verantwoordelijkheid en niet die van een ander. Discipline is in actie komen wanneer je je niet zo voelt zoals je je zou willen voelen. Je ontdoet je van afhankelijkheid, slachtofferschap, zelfverwijten en beschuldigingen. Het is ook de stap nemen om hulp te vragen wanneer je vastloopt of niet weet hoe en waar te beginnen. Steeds wanneer je je eigen verantwoordelijkheid neemt, erken je je innerlijke kracht en versterk je je gevoel van eigenwaarde. Hoe opwindend is dat!?

Wil jij iets in je leven veranderen? Loop jij (steeds weer) tegen dingen aan en kom je er niet uit?
Ik wil je daarbij als Overgangscoach en Klassiek homeopaat graag mee helpen! Klassieke homeopathie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering … dat is mooi meegenomen! Bovendien bied ik je de mogelijkheid om in termijnen te betalen.
Eerst nog even GRATIS Skypen? In 20 minuten geef ik je vrijblijvend informatie over het traject en zeker ook nog een paar tips. Een vooraf in te vullen intake-formulier maakt onderdeel uit van deze gratis sessie om je goed van dienst te kunnen zijn.

Deel dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.