VAN JE SLECHT VOELEN NAAR JE GOED VOELEN …. (Ben ik even blij dat mijn praktijk in het Voel je Goed centrum zit!)

Sjoukje KaragiaourisDe overgangPlaats een reactie

Hormonen tijdens overgang

Deel dit bericht!

ALS JE BIJVOORBEELD op je voet zou zitten en de bloedtoevoer naar je voet zou afknellen, voel je direct het gevolg daarvan. Als je gedachten zou hebben die niet in harmonie zijn met je innerlijke zelf  oftewel de stroom van Levenskracht in jou, en worden ‘’afgekneld’’ net als bij je voet in bovenstaande voorbeeld dan ervaar je een negatieve emotie waar ik in mijn vorige blog over heb geschreven.

IEDEREEN WIL ZICH GOED VOELEN, maar hoe doe je dat dan? Veel mensen denken dat alles om hen heen leuk en plezierig moet zijn vóórdat zij zich goed kunnen voelen. En velen voelen zich zoals zij zich voelen als gevolg van iets wat zij om zich heen zien of meemaken. Als dat iets leuks is dan voelen ze zich goed en als het niet leuk is dan voelen zij zich slecht, even simpel gezegd.

IK ZIE DAN OOK VAAK MENSEN in de praktijk die niet het gevoel hebben dat ze zelf in handen hebben hoe ze zich voelen, want ze denken dat om zich goed te kunnen voelen, de omstandigheden moeten veranderen. Vaak gelooft men dat ze niet in staat zijn om een groot deel van die omstandigheden te veranderen. Voor mij persoonlijk is dat ook een heel proces geweest van vallen en opstaan en dat proces gaat alleen maar door. Het leven is immers dynamisch!

ALS JE EENMAAL IN DE GATEN hebt dat elk onderwerp in wezen uit twee onderwerpen bestaat, namelijk wat je wenst en wat je niet wenst, kun je leren om meer positieve aspecten te zien van datgene waar je je aandacht op richt.

NET ALS MET OMDENKEN kun je ook denken aan Omkeren: bewust zoeken naar een positievere manier – een manier die je een beter gevoel geeft – om datgene waar je je aandacht op richt te benaderen. Als je wordt geconfronteerd met een ongewenste omstandigheid, denk alleen maar eens aan een gezondheidsklacht en je voelt je daar naar onder, en bewust zegt: “Ik weet wat ik nÍet wil … wat wil ik wél?”, vindt er een verschuiving plaats in de trilling van je wezen, die beïnvloedt wordt door datgene waar je aandacht naar uitgaat en vervolgens ook je punt van aantrekking. Zo kun je jezelf een ander verhaal over je leven gaan vertellen, probeer het maar eens uit. In plaats van: “Ik ben zo moe, ik heb zo weinig energie”, zeg je: “Ik kijk er naar uit om lekker veel energie te hebben.” Dat is een totaal ander verhaal, een totaal andere trilling en een totaal ander gevoel. Na verloop van tijd ga je bemerken dat het leidt tot een totaal ander resultaat. Het is zo boeiend als klassiek homeopaat om  mee te mogen ‘’wandelen’’ en waar nodig te begeleiden, in combinatie met een homeopathisch geneesmiddel op iemands levensweg zodat diegene zichzelf kan ontwikkelen en genezen. In die zin is het ontwikkelen van je (zelf)bewustzijn een boeiend genezingsproces.

LAATST KREEG IK DIT BERICHT van een cliënt, geheel overeenkomstig met het thema van deze blog:

“Nog bedankt voor jouw vorige reactie. Het heeft me veel goed gedaan. Afgelopen week ging het eigenlijk heel erg goed in het buitenland voor mijn werk. Ik ben extra vroeg opgestaan om het ochtendritueel te doen en het bewust focussen op wat ik wil denken en doen geeft mezelf vertrouwen in het aanpakken van mijn negatieve gedachten. Ik ben zelf degene die er iets aan moet doen en moet die verantwoordelijkheid niet uit de weg gaan. Maar het juist zien als een mooie uitdaging om mezelf te ontwikkelen. Sinds gisteren ben ik weer in Nederland en ik probeer me bewust niet teveel laten meeslepen door de negatieve vooroordelen die ik heb over mijn woonplaats, het slechte weer en levensgewoontes van de mensen hier. Ik bepaal ook hier zelf hoe ik ermee om ga. Die boeken van je heb ik gelezen en daar heb ik ook weer interessante dingen uit gehaald. Ik wil nog een nieuw boek bestellen voordat ik donderdag weer vertrek naar het buitenland. Juist het richten op gewenste gedachtes, het bewustzijn en de kwantum fysica. Is er een boek dat jij hierover kan aanraden?

Verder wil ik jou bedanken voor het homeopathische middel en de nieuwe inzichten die je me hebt gegeven. Ik dacht altijd dat ik geen ochtendpersoon was en de reden dat ik voor mezelf werk heeft er ook mee te maken dat ik zelf in de hand wil hebben wanneer ik opsta en wat ik ga doen. Maar ik merk dat ik een bepaalde discipline heb gemist en dat ik gewoon maar deed wat ik die dag echt moest doen en verder dacht ik dat ik juist rust moest nemen voor mijn werk in het buitenland, het gereis e.d. Nu merk ik dat ik veel energieker ben, ondanks dat ik hard aan het werk ben tijdens de reizen in het buitenland. De mensen merkten zelfs op dat ik in een vrolijke mood was. Dat werkt uiteindelijk ook weer aanstekelijk en komt de ervaring van de gasten ook weer ten goede. Nogmaals bedankt daarvoor.”

DOOR JEZELF STEEDS AF TE VRAGEN: “Wat wil ik wél?” bereik je uiteindelijk een erg plezierige toestand want je punt van aantrekking zal gaan verschuiven naar dat wat jij wilt. Al binnen enkele dagen kun je resultaten behalen vooral als je nog een aantal acties vanuit dit proces in gang zet zoals mijn cliënt hierboven.

HOMEOPATHISCHE GENEESMIDDELEN bieden ondersteuning aan zowel fysieke, mentale- en emotionele klachten en verwerkingsprocessen. Klassieke Homeopathie is maatwerk, het middel onderdrukt hierin niets maar volgt het proces waarin je zit en ondersteunt dit waar nodig. Hoe mooi is dat!?

WIL JIJ OOK ANDERS KIJKEN naar je klachten? Maak dan een afspraak voor een consult. Wil je je laten inspireren? Download dan op WWW.SOFIA-EIGENWIJZEVROUW.NL mijn gratis e-book met 3 Gouden Tips en maak gebruik van mijn GRATIS aanbod voor een (Skype)sessie van 20 minuten!

 

 

 

Deel dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.