Spiegelen… hoe bedoel je?

Sjoukje KaragiaourisDe overgangPlaats een reactie

Deel dit bericht!

Heb jij iemand in je leven die je mateloos irriteert? Zo’n iemand die je gewoonweg leegzuigt of die je op elk gevoelig punt zo vreselijk raakt? Is het een oude vriend(in) die je nog steeds tegenkomt? Iemand uit je familie of misschien zelfs wel een cliënt? En lijkt het wel nu je in de overgang zit met die hele ‘’hormonenhussel’’ dat je dat gevoel dubbel en dwars tegenkomt?
De waarheid is dat waar jij je zo aan ergert bij diegene, vaak iets in jezelf weerspiegelt. Dat is de reden dat die persoon je zo irriteert. Nu denk je misschien: écht niet, hoe kom je daar nu bij! Zo iemand kan toch niet mijn eigen ziel weerspiegelen? Dat gevoel is begrijpelijk…maar echt het gedrag van die ander geeft je de kans om iets over jezelf te leren.

Stel dat het iemand is die nooit tevreden is, dat kan je baas, je vader of moeder, je cliënt of wie dan ook zijn en dat elk gesprek bijna een verhoor lijkt en dat diegene altijd de baas wil spelen of je onderuit wilt halen. In ieder geval iets triggert je. Wanneer je diegene beter leert kennen, ook wat de achtergrond en jeugd betreft dan zie je dat het competitieve gedrag het gevolg is van bijvoorbeeld zijn/haar grote onzekerheid. Dan zou je mogelijk minder gefrustreerd kunnen zijn maar dan nog kan zo iemand je nog helemaal kriegel maken. Dus ook al begrijp je het dan beter, dan nog kan zo iemand je het bloed onder de nagels vandaan halen.

Wanneer je de methode van het ‘spiegelen’ gaat begrijpen dan ga je ook echt zien en begrijpen waar die gevoelens bij jou vandaan komen. Dat zou heel goed een spiegel kunnen zijn voor je eigen onzekerheid over bijvoorbeeld dat je werk niet goed genoeg zou zijn of dat dingen je pet te boven gaan. Pas wanneer je gaat werken aan je eigen onzekerheden dan ga je ervaren dat je je gewoonweg niet meer ergert aan diegene zijn/haar gedrag. Genezen is in die zin dan ook een bewustwordingsproces waarmee ik je als Klassiek homeopaat & Overgangscoach graag in wil begeleiden.

De ervaring als hierboven beschreven laat een waarheid zien die je je vaak niet realiseert: mensen en situaties die jou het meest raken zijn in werkelijkheid de beste leraren en leerscholen. Het zijn kansen om dingen over jezelf bloot te leggen die belangrijk zijn om te leren. Zo kun je een kloof in jezelf helen of iets positiefs over jezelf herkennen. Vervolgens kun je daar aandacht aan geven, het voeden als het ware zodat het kan opbloeien. Dat is zelfreflectie…het vermogen om verschillende dingen over jezelf te leren, over je goede en slechte kanten…dat is de kunst van het spiegelen. Het leert je dat de manier waarop we relaties en situaties in het leven ervaren, vaak een directe weerspiegeling is van hoe je je innerlijk voelt. Als je in jezelf gelooft dan zal ook de ander in je geloven. Als je kwetsend over jezelf denkt zal wat de ander zegt jou pijn doen (terwijl dat vaak niet zo bedoelt is). Als je jezelf respecteert, zullen ook anderen je respecteren. De verandering komt wanneer je de ander niet de schuld geeft wanneer je je ongelukkig voelt maar bereid bent om naar binnen te kijken voor heling. Zo kun je dus ook bewust je eigen situatie creëren door aandacht te geven aan wat je wilt, wat je wenst, wat je droom is. Dus ook omgaan met mensen die je inspireren en energie geven. Inspiratie en energie heb je nodig om stappen te zetten…daarom heb ik in mijn traject naast klassieke homeopathie ook mindset en voeding als aanbod. En omdat geen mens gelijk is is dit traject maatwerk…zodat jíj het beste uit jezelf gaat halen om te (gaan) doen wat jij wilt doen!

Wil je liever eerst even Skypen? Ik bied je 20 minuten GRATIS Skypegesprek aan waarin je direct al een paar tips krijgt waarmee je uit de voeten kunt én informatie krijgt over het traject. Meld je hiervoor aan via mijn emailadres: info@sofia-eigenwijzevrouw.nl

Deel dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.