Je perfecte lijf…ook in De Overgang

Sjoukje KaragiaourisDe overgangPlaats een reactie

Deel dit bericht!

Je lijf heeft een ongelooflijk zelf-herstellend vermogen…en ik geloof in de wijsheid van het lichaam. Wat een creatief kunstwerk levert je lieve lijf toch steeds maar weer om de balans terug te vinden wanneer deze verstoord is. Ook grijpt het in als je jouw innerlijke grenzen overschrijdt, je lijf liegt niet en weet precies in welke richting je leven zich zou willen ontwikkelen. En wat een geduld heeft het lichaam terwijl wij maar denken dat we het beter weten en met harde hand onze wil opleggen zodat bijvoorbeeld het hele hormonale systeem ontregeld wordt…met alle gevolgen van dien. Het werkt misschien eventjes maar heeft geen blijvend resultaat en zorgt bovendien voor verdere verstoringen door die disbalans in je lichaam én niet te vergeten de impact op je mentale- en emotionele functioneren. Immers, zoals met alles wat bevochten wordt gaat (uiteindelijk) in verzet (denk alleen maar aan pubers…).

Love is all!

Je lijf wil niet met teleurstelling, ondankbaarheid en woede benaderd worden en dat je eraan probeert te ontsnappen. Omarm je lijf met liefde, hoe dik of dun of ‘onvolmaakt’ je het ook vindt. Je lichaam is precies zoals het nu moet zijn. Je lijf wil met liefde en respect behandeld worden en dat doe je onder andere door je lijf bewust en gezond te voeden. Met eten, met drinken, met plezier, met dankbaarheid en met je gedachten. Jazeker, je gedachten spelen een ontzettend belangrijke rol in dit alles. Dus zorg voor een goede ‘’mindset’’, daarom heb ik ‘’mindfitness’’ toegevoegd aan mijn traject. Net zoals je je spieren kunt trainen kun je namelijk ook je gedachten trainen.

Vluchtgedrag

Het werkelijke probleem van de meeste mensen met bijvoorbeeld overgewicht is een gebrek aan liefde voor zichzelf. Dan weer dit dieet en dan weer dat dieet en dan ook nog een schuldgevoel overhouden van het niet volhouden…en dat kan weer zorgen dat je teveel gaat eten om jezelf te straffen of juist om jezelf te troosten. Een vicieuze cirkel dus waarbij gebrek aan eigenwaarde, twijfelen aan jezelf e.d. er voor zorgt dat je daar maar moeilijk uit komt. Overmatig of dwangmatig eten (of drinken…en dan bedoel ik niet water) komt voort uit je behoefte om te ontsnappen aan de realiteit. Ook uit de behoefte aan controle, bescherming, geruststelling en houvast.

Ondervoeding??

Het klinkt vreemd maar veel mensen lijden aan ondervoeding. Supermarkten vol met ‘maagvullingen’ en zoetigheden maar echte gezonde voeding is een zoekplaatje en voor velen veel te duur. Toch kun je met wat creativiteit en prioriteiten stellen je lichaam goed voeden en het leven vieren. Begin alleen al met liefde en respect voor jezelf en je lijf om te gaan, dat kost niets. Het gaat echt niet om diëten, maar om het loslaten van negatieve gedachten, zorgen, angst, schuldgevoelens, zelftwijfel en wrok. Leer onvoorwaardelijk van jezelf te houden zoals je nu bent en accepteer je lijf zoals het nu is. Wanneer je dit kunstje onder de knie hebt, zul je gaan merken dat jouw lichaam je natuurlijke gewicht of andere symptomen als vanzelf gaat regelen en dat veel klachten als vanzelf gaan verdwijnen. Oefening baart kunst…ik weet er alles van!

Alles begint met een eerste stap

Het belangrijkste is gewoon beginnen…alles begint met een eerste stap én eigen verantwoordelijkheid nemen voor je gezondheid en welzijn. Begin met aardiger en begripvoller voor jezelf en je lichaam te worden. Elke dag een beetje meer. Je lijf accepteren zoals het is kan misschien voor jou een onmogelijke opgave lijken maar de benodigde positieve kijk op het leven en de situatie is niet met een toverpilletje op te lossen…alhoewel ik als homeopaat soms wonderlijk snel resultaat zie bij menig cliënt. Genezen is een proces, een reis waarin je echt bereid bent om innerlijk werk te verzetten. Een lichaam waarvan gehouden wordt zal zijn best doen zo gezond, in balans en mooi mogelijk te zijn. Zie je lijf als je belangrijkste vriend op aarde, alsof je bondgenoot waarvoor je met liefde zorgt en bovendien plezier mee hebt. Versterk op deze manier je levenskracht op een blijvende manier.
Met een ‘’liefdevolle stok achter de deur’’ begeleid ik je in een 4 maanden traject als overgangscoach en klassiek homeopaat, waarbij het geneesmiddel als het ware een prikkel geeft aan je zelf-genezend vermogen. Verder coach ik je bij het ‘’innerlijke werk’’ en begeleiden orthomoleculair therapeut (gezonde voedingsexpert) Rita Woudenberg en ik je met gezonde voeding … helemaal passend bij jou én je (gezins)situatie. Ik vind het belangrijk dat jij het beste uit jezelf haalt…maar belangrijker is dat jijzelf het beste uit jezelf wilt halen. Dat is niet alleen belangrijk en gezond voor jezelf maar zeker ook voor de wereld om je heen! Just do it!

Klassieke homeopathie wordt vergoed uit de aanvullende verzekering … dat is mooi meegenomen! Bovendien bied ik je de mogelijkheid om in termijnen te betalen.
Eerst nog even GRATIS Skypen? In 20 minuten geef ik je vrijblijvend informatie over het traject en zeker ook nog een paar tips. Een vooraf in te vullen intake-formulier maakt onderdeel uit van deze gratis sessie om je goed van dienst te kunnen zijn. Maak hier een afspraak!

Deel dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.