IK WIL EEN VRIEND MAAR NIET DIE ACHTER MIJ AAN ZIT … WAT NU?!

Sjoukje KaragiaourisDe overgangPlaats een reactie

Deel dit bericht!

Een vrouwelijke cliënt onlangs in mijn praktijk: “Het gaat nu al zo veel beter met mij, opvliegers heb ik nauwelijks meer, ik ben niet meer depri en slaap nu goed en heb veel meer energie maar eh, Ik ben 56 en zoals je weet ben ik al een paar jaar alleen.  Juist nu ik mij weer zoveel beter voel en meer energie heb komen ook die gevoelens om een vriend te willen naar boven, ik mis het best. En diegene die wel interesse in mij heeft en achter mij aan zit, die wil ik dan juist weer niet en ik wil ook niet via internet of zo. Ik hoef niet samen te wonen hoor maar gewoon leuke dingen doen en zo nu en dan een leuke reis. Met een vriendin is ook leuk om er op uit te gaan maar is toch anders, ik wil nou ja gewoon ook weer aangeraakt worden, een arm om mij heen voelen zo nu en dan …”

En ik zie het aan haar, de schittering in haar ogen en een energieke uitstraling met een verlangen naar meer  …. Een leuke vriend in dit geval maar dan wél iemand die ze wil. Mooi en inspirerend zo’n proces. Een gezonde, bewuste mindset is daarom zo’n belangrijk onderdeel in een genezingsproces.

Laten we even stilstaan bij het verlangen van mijn cliënt naar een partner en de kracht van de Wet van Aantrekking. Wanneer je een bepaald iemand níet wilt maar de overheersende gedachte in je heeft betrekking op die persoon die achter je aan zit, dan wordt hij/zij juist dichter naar je toe getrokken, en dus eigenlijk trek je zelf aan wat je níet wilt. Alles wat je aandacht geeft groeit immers, of je dat nu wilt of niet.

En dan is het ook nog zo terwijl je denkt dat je aandacht geeft aan wat je wél wilt, in dit geval een leuke vriend, maar de overheersende gedachte in jou heeft betrekking op het gemis aan die persoon, dan houdt jouw meest actieve energietrilling hem juist bij je weg. Dat heeft te maken met het verschil tussen willen en nodig hebben.

Wanneer je iets wilt en je denkt aan hoe geweldig het zou zijn om het te hebben, dan voelt je emotie goed omdat de energietrilling van je gedachte overeenkomt met je echte verlangen. Maar wanneer je iets wilt maar je denkt aan het gemis daaraan dan voelt die emotie slecht omdat de energietrilling niet aansluit bij je echte verlangen.

Er zit dus duidelijk een verschil in willen en nodig hebben. Als je in een toestand van pure verlangen of willen bent dan voelt dat goed maar als je je in een toestand van nodig hebben voelt, dus een gebrek ervaren, dan voelt dat niet goed omdat jouw energietrilling dan overeenkomt met de afwezigheid van je verlangen.

Hoe zit dat met jouw gedachten? Loop je tegen dingen aan in het leven? Vind je het lastig al die gedachten en wil je leren hoe dat dan anders kan?

Naast het bewust worden van een goede mindset helpt ook Klassieke Homeopathie je om weer in evenwicht te komen door ondersteuning te bieden aan mentale -, emotionele -en fysieke klachten en verwerkingsprocessen. Een homeopathisch geneesmiddel is maatwerk, het middel onderdrukt hierin niets maar volgt het proces waarin je zit en ondersteunt dit waar nodig.

KUN JE WEL WAT INSPIRATIE gebruiken? Download dan op WWW.SOFIA-EIGENWIJZEVROUW.NL mijn GRATIS e-book met 3 Gouden Tips en maak gebruik van mijn aanbod voor een (Skype)sessie van 20 minuten!

 

 

Deel dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.