EIGEN-WIJSHEID – GEEF JEZELF DE RUIMTE

Sjoukje KaragiaourisDe overgangPlaats een reactie

Deel dit bericht!

EIGEN-WIJSHEID – JEZELF RUIMTE (DURVEN) GEVEN!

MET EEN BEPERKTE BLIK zie je de overgang als een tijd van afbraak, van opvliegers, slecht slapen, her en der pijntjes en een slecht humeur. Misschien ben je zelfs wel boos op de natuur, waarom is dit zo geregeld met die hormonen? Hoe zit dat met dat gehussel van die hormonen in je lijf? Die extra kilo’s die er niet af willen! Help, waar is mijn sexappeal gebleven?

MET EEN WIJDE BLIK daarentegen relativeer je je problemen. Je begrijpt wat er aan de hand is en waar het goed voor is. Met een wijde blik kun je je focussen op de horizon in de verte. Wat wil jij, wat is jouw weg? Wat zijn jouw verlangens? Ergens las ik “Hoe wijder de blik, hoe geringer onze zorgen”. Deze mooie citaat van een soefiemeester, de naam ben ik vergeten, was naar aanleiding van zijn eigen zeeziekte waarbij hij aan een zeeman vroeg of daar een middeltje voor was. De zeeman had als antwoord: “Nee, daar is geen middeltje voor maar je moet je blik op de horizon richten”. De soefiemeester begreep het gelijk: “Als je je ogen op de horizon richt, dus zo ver kunt kijken als je kan dan heb je geen last meer van die kleine dingen die je ongelukkig maken”.

EN EIGENWIJZE VROUWEN … zo is het ook met de overgang. De overgang gaat namelijk over. De overgang naar een nieuwe fase in je leven…en een hele boeiende fase in je leven. Het duurt een aantal jaren maar dan heb je ook wat! Ik ervaar het en ik zie het ook terug in mijn praktijk, er gebeuren belangrijke dingen in deze fase en dat maakt het soms ook tot een heftige periode. Net als gedurende de puberteit…maar ook die fase onderdruk je toch niet!?

DEPRESSIVITEIT speelt het meest op tussen de 35 en 45 jaar, daarna daalt het weer. Als je boven de 50 depressief wordt dan zie ik regelmatig in mijn praktijk dat vaak oude klachten waaraan je nog niets gedaan hebt zich manifesteren in de vorm van symptomen, lichamelijk en/of mentale-, emotionele klachten. Je hebt nog wat te regelen zeg maar… en dat heeft met het ouder worden niets te maken. Je bent op die leeftijd wel beter in staat om contact met die resten pijn te maken…je kunt er dus wat mee doen… (nieuwe) keuzes maken en loslaten die hap, gewoon omdat ze je (niet meer) dienen. Er veranderd veel in je lijf, je (seks)leven en in jou als spiritueel mens maar ook in je werkzame leven. En hoe lastig is het dan op de werkvloer om je werk goed te kunnen doen? Denk hierbij alleen maar aan de slaapproblemen en het nachtzweten terwijl je weer vroeg op moet. Jij wilt toch ook het beste uit jezelf halen? Met klassieke homeopathie, mindset en gezonde voeding help je jezelf om op natuurlijke maar krachtige wijze in balans te komen zonder iets te onderdrukken. Het helpt je om dichter bij jezelf (terug) te komen. Te worden wie je in wezen bent en zelf de regie (weer) over je leven te hebben en te doen waar je blij van wordt!

Ik geef je een aantal tips die je zelf kunt doen gedurende deze fase:

  1. Luister naar je lichaam

Je lichaam vertelt je wat je nodig hebt. Maak contact met je lijf, kom uit dat hoofd van je, beweeg, mediteer. Praat als het ware met je lijf, vraag wat het wil. Juist in deze fase kun je je dieper en oprechter verbinden met jezelf. Je lijf is intelligent waarmee je kunt communiceren zodat er een echte, samenwerking komt tussen lichaam en geest.

  1. Zoek de natuur op

Ga lekker wandelen, fietsen, tuinieren of een moestuin(tje) beginnen. Maak contact met de natuur, is helend voor je.

  1. Opruimen!

Weg met overtollige zooi in huis … en dat voel je ook in je hoofd. Schep letterlijk ruimte voor jezelf en bouw rust in.

  1. Bevrijd je stem

Ga zingen onder de douche of ga op een leuk koor. Laat je horen, sta je toe je stem eens te verheffen (ver-heffen … het woord zegt het al).

  1. Sta open voor de spirituele kant van het leven

Want echt, de overgang is in essentie een spiritueel proces. Hoe meer ruimte je jezelf geeft voor spiritualiteit, hoe beter je er doorheen komt.

Als coach en klassiek homeopaat vind ik het geweldig om je in deze levensfase te mogen begeleiden met een plan zodat jij zelf de regie over je hormoonhuishouding terug pakt. Hoe mooi is het dat jij (weer) met volle energie jouw talent kunt inzetten op je werk en in je leven? Jij wilt je toch ook completer en beter in balans voelen? Van Overgangsklachten naar OvergangsKrachten!

 

 

Deel dit bericht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.