Sjoukje Karagiaouris

In Griekenland noemen ze mij Sofia, in Nederland word ik (meestal) Sjoukje genoemd. De naam Sofia heb ik gekregen in de dorpskerk van de geboorteplaats van mijn Griekse man, vlakbij de mooie stad Thessaloniki op het vasteland van Griekenland. Vlak voor ons trouwen ben ik, zittend in een tobbe met water en overgoten met olijfolie, gedoopt en kreeg de naam Sofia. Mijn man had ik een jaar eerder, in 1995, op Kreta als vakantieliefde ontmoet. In het jaar daarop was hij al bij mij in Friesland komen wonen waar vervolgens in 1997 en 1998 onze twee kinderen zijn geboren, een zoon en een dochter.

Alleen al te kijken naar bovenstaande alinea kun je in een notendop lezen dat ik met name mijn hart volg, grensverleggend (out of the box) kan denken en handelen waarbij ik zoveel mogelijk kijk naar de mogelijkheden en niet naar de beperkingen. Ik ga uitdagingen niet uit de weg en zie deze als mogelijkheden tot groei. De naam Sofia past geheel bij mijn missie en passie om de ambitieuze, eigenwijze vrouw in de overgangsperiode met uiteenlopende klachten te begeleiden. Sofia is namelijk in de Griekse mythologie de Godin van de Levenswijsheid.
Als klein kind wilde ik al mensen en dieren helpen en ontwikkelingswerk doen. Toen had ik geen idee hoe dat vorm zou krijgen maar ik realiseer mij nu dat mijn dromen van toen op geheel eigen wijze zijn uitgekomen. Uitgekomen in de vorm van klassiek homeopaat en overgangscoach waarbij het jezelf ontwikkelen centraal staat. Genezen kun je daarom ook zien als een bewustwordingsproces. Een boeiend proces waarbij ik in de praktijk vaak klachten tegenkom die gerelateerd zijn aan het niet volgen van je hartsverlangen. En heus, ik spreek uit ervaring met alle hobbels, bobbels en draken op mijn eigen weg. Wel heb ik er veel van geleerd, en leer nog elke dag. Daarbij komt nog dat ik zo nu en dan een huisdier in behandeling heb en daarom kan zeggen dat ik best al wel mijn vroegere dromen tot creatie heb gebracht! En ik blijf heerlijk verder dromen…

Eigenwijs en drakenkracht!

Ik vind het geweldig om juist met de vrouw vanaf circa 40 jaar te werken omdat deze overgangsfase de kans geeft om te groeien en talenten verder te ontwikkelen. Ik ben ervan overtuigd dat de wereld een mooiere plek wordt als meer vrouwen hun dromen gaan waarmaken en voor zichzelf gaan kiezen. Deze spirituele overgangsperiode van de vrouw is de fase van het heft in eigen handen nemen en doen wat je voelt te doen in al je eigen wijsheid. Die drive voel ik zeker zelf! En hoe waardevol is het dat je met volle energie en inspiratie je talent kan (blijven) neerzetten in de wereld? Zeg nu eens zelf: “Hoe oud moet je worden om te doen wat je wilt en voelt te doen?!” Ergens las ik eens: “Er is geen sterkere creatieve kracht op aarde dan het vurige enthousiasme van een vrouw na de menopauze.” Dat is onze ‘drakenkracht’, de hitte van de opvliegers en/of nachtelijk zweten die naar buiten komt.

Door mijn hart te volgen doe ik nu werk wat ik het allerliefste doe en waar ik veel energie van krijg. Ik leef en werk vanuit mijn passie, kennis en levenservaringen en weet daarbij ook anderen te inspireren. Bovendien ontmoet en werk ik met prachtige mensen die ook mij weer inspireren en de drive geven om vooral door te gaan!

Hoe overleef ik de overgang? Oomen stroomt over

Door het boek ‘Oomen stroomt over’ kwam ik in contact met auteur Francine Oomen (met name bekend van de boekenserie “Hoe overleef ik…”). Ze heeft dit boek met verve(n) geschreven over haar eigen ‘worsteling’ gedurende deze overgangsfase. Wat mij zo aanspreekt in haar boek als homeopaat en als vrouw is dat zij door haar beeldend vermogen en wijsheid deze overgangsfase op mentaal, emotioneel en fysiek gebied zo treffend weet uit te drukken.

Sjoukje over Francine Oomen: “Ik vind haar een prachtige, krachtige vrouw die in al haar openheid en kwetsbaarheid een geweldig beeldverslag heeft gemaakt over het ‘braakliggen’ tijdens haar eigen overgang. Een kunstzinnig en met veel humor geschreven boek gecombineerd met kennis en eigen wijsheid. Met prachtige beeldteksten laat Francine Oomen zien wat de overgang is, net als de puberteit: een transitie naar een nieuwe fase”. Sjoukje Karagiaouris
Francine Oomen over Sjoukje: “Eerlijk, kwetsbaar en vastberaden! En wat mij in Sjoukje zeer aanspreekt is haar drive om het beste uit zichzelf te halen én dat van haar cliënten door gebruik te maken van de kracht van homeopathie. Op die wijze weet zij overgangsklachten naar overgangsKrachten te transformeren”.Francine Oomen

Oomen stroomt over

Heb jij het boek nog niet gelezen? Maak dan gebruik van de knop hiernaast en je wordt doorgestuurd naar bol.com.

Ik ben aangesloten bij: